Met de Touringcar naar school

Met de touringcar naar school

Een aantal leerlingen van de Nunspeetse basisschool de Verschoorschool wordt sinds het begin van dit jaar naar school gebracht in een touringcar. Gerhard Breedveld, operationeel directeur van Willemsen- de Koning, die in Nunspeet het leerlingenvervoer verzorgt: “Het is lastig om nieuwe chauffeurs te vinden en op deze manier kunnen we onze capaciteit beter inzetten. Sinds 1 januari 2023 hebben wij het vervoerscontract overgenomen. Van tevoren hebben wij de risico’s in kaart gebracht en ingeschat. De inzet van de touringcar voor het leerlingenvervoer is dan ook een weloverwogen beslissing geweest.”

Twee begeleiders

De touringcar biedt plaats voor 36 leerlingen van de Verschoorschool. In totaal maken zo’n 32 scholieren daar gebruik van. Omdat deze kinderen te maken hebben met kwesties als bijvoorbeeld ADHD en/of autisme, zijn er in de touringcar, naast de chauffeur, twee begeleiders aanwezig.

Overwegend positieve reacties

De reacties van zowel de leerlingen als de ouders zijn overwegend positief. “We hebben samen met de betreffende school en de gemeente, de ouders uitgenodigd bij twee bijeenkomsten. Natuurlijk moesten ze even aan de gedachte wennen, maar er was begrip en inmiddels zien ze ook de voordelen hiervan in. Ouders zien dat hun kinderen zelfstandiger worden. Ze lopen namelijk zelfstandig naar de opstapplek waar onze touringcar hen oppikt en weer afzet.  Het is letterlijk weer een volgend stapje naar zelfstandigheid. De ouders zien dat ook en vinden dat mooi.”

Goede samenwerking

Volgens de operationeel directeur van Willemsen- de Koning, is dat onder meer te danken aan de goede samenwerking tussen de betreffende school en de gemeente Nunspeet. “Een school zoals deze, daar wil je er wel meer van hebben”, zegt hij daarover. “Vaak vinden scholen veranderingen eng of spannend. Deze school daarentegen had echt zoiets van: laten we het gewoon proberen. Dat heeft deze school fantastisch gedaan. Voor een vervoersbedrijf is het ontzettend fijn om met scholen en gemeenten zoals deze te werken.”

Reserveren

U kunt uw rit boeken via: